Uitslag open water 19 augustus 2007 in Geel (B)

Zondag 19 augustus hebben Mark en Sandra Schellekens meegedaan aan een open water wedstrijd in het Belgische Geel (ongeveer een uur rijden vanaf Schijndel).

Als eerste zwom Sandra de 1000 meter vrije slag bij de 'Seniors A' (1988-1983). Al vrij snel zwom ze in derde positie en al bij het keerpunt was het verschil met de rest dusdanig groot dat die positie ook niet meer in gevaar kwam. Ze eindigde in 15.32 (Belgen rekenen in hele secondes). Met die tijd was ze iets meer dan een halve minuut sneller dan vorig jaar, toen ze ook al de derde plaats veroverde in Geel.

Daarna zwom Mark de 1000 meter schoolslag. Dit was voor hem de eerste keer dat hij deze afstand zwom, na wel al veel vaker halve kilometers gezwommen te hebben. Het was een goede oefening voor volgend weekend, want zondag in Oosterhout staat er ook de 1km op het programma en dan zal Mark zijn 1e plaats in de stand om de Brabant-beker verdedigen. Vanaf begin af aan zwom Mark op de voeten van Fabian Beimin (een 91-er, uitkomend voor OZ&PC Oldenzaal). Hij kon het tempo goed volhouden en keerde onder de 9 minuten. Met nog zo'n 200 meter te gaan kwamen de beide jongens naast elkaar te liggen. Ze hadden op dat moment de rest van het veld al op grote achterstand gezwommen. Uiteindelijk kon Mark beter doortrekken in de laatste meters en hij finishte als 1e met 4 seconden voorsprong op Fabian in 17.29. Dit was precies dezelfde tijd als Larissa Brak, de winnares van het schoolslagklassement bij de dames in Nederland dit jaar.

Foto's

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'